dissabte, 18 de desembre del 2010

18-Des: Tornem al carrer!


AJ de Sant Martí ens unim a la crida dels treballadors i treballadores, i al conjunt de la ciutadania, a les mobilitzacions convocades per aquest dissabte 18 de desembre a l'expressió massiva del rebuig al retard de l'edat de jubilació als 67 anys, la retirada de l'ajuda de els 426 euros per als desocupats que no perceben prestació, i altres mesures antisocials adoptades pel Govern.

El Govern ha aprovat noves mesures econòmiques i socials per afrontar la crisi, i ha donat a conèixer que el proper 28 de gener té previst donar llum verda al Consell de Ministres a propostes per a la reforma del sistema públic de pensions, per tal d'iniciar la seva tramitació parlamentària. Per a CCOO la insistència del Govern a retardar l'edat de jubilació als 67 anys exigeix una resposta contundent i massiva dels treballadors i treballadores.


Després de la vaga del 29 de setembre continua la mobilització i reivindiquem:

-Tirar enrere la reforma laboral impulsada pel Govern central, per evitar la reducció de drets i l’acomiadament més fàcil i barat.

- Garantir la protecció econòmica de les persones en situació d’atur.

- Enfortir el paper de la negociació col•lectiva en el marc de les reaccions laborals i actuar contra el bloqueig dels convenis que fan els empresaris i les organitzacions empresarials, que pretenen reduir els salaris i fer més precàries les condicions de treball.

- Recuperar el poder adquisitiu perdut pels treballadors i les treballadores de la funció pública i dels sectors concertats i privats afectats per les retallades salarials.

- Impedir la congelació de les pensions per l’any 2011.

- Impulsar una política econòmica activa que generi ocupació, afavoreixi el necessari canvi de model productiu i lluiti contra la precarietat i l’atur juvenil.

- Reforçar el sistema públic de pensions i rebutjar l’ampliació de l’edat de jubilació fins als 67anys.

- Aconseguir una política fiscal més justa i progressiva perquè pagui més qui més té i que generi més ingressos, i permeti lluitar contra l’economia submergida i el frau fiscal.

LA LLUITA CONTINUA! ET QUEDARÀS A CASA?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada